De vraag die mij het meest wordt gesteld is: Welke workshops geef jij allemaal? Via deze blog zal ik daar eens een uitgebreid antwoord op geven.

Buiten de niveau 3 en 4 opleiding en vele losse specialisaties (zoals acne) geef ik een aantal standaard workshops, maar maak ik ook workshops op maat. De meeste lessen die ik geef kunnen zowel online, fysiek, óf als een combinatie daarvan worden gevolgd. Zo probeer ik aan jouw wensen te voldoen.

De meeste collega’s kennen mij van de bindweefselmassage. De workshop die ik hiervoor heb ontwikkeld heet de Deep skin bindweefselmassage en is gebaseerd op de opleiding bindweefselmassage. Met een aantal basistechnieken leer ik je een bindweefselmassage die je in plaats van de klassieke massage kunt inzetten in je behandeling. Het meeste leer je door te beginnen met de online variant deel 1 en deel 2. Je gaat dan thuis al oefenen met de basistechnieken en de variaties uit deel twee. Als je dan voor een twee uur durende fysieke les bij mij in de praktijk komt kunnen we veel dieper gaan en meer bereiken omdat ik de technieken niet meer hoef uit te leggen maar kan coachen op de intensiteit van de massage die op iedere huid weer anders wordt uitgevoerd. Ook hebben we dan meer tijd om nog wat extra technieken toe te voegen als je hier klaar voor bent.

En dan? Dan heb je een goede basis om mee verder te gaan. Vaak zie ik cursisten eens in de zoveel tijd terugkomen voor een privéles om de massage te op te frissen en te upgraden. Ook ik volg nog jaarlijks meerder massagetrainingen om geïnspireerd te raken en om nog meer te leren. Maar ook van mijn cursisten leer ik telkens weer, omdat ze zichzelf technieken hebben eigengemaakt die ik dan weer niet kende. Op massagegebied is er zoveel variatie. Heb je al ervaring met de bindweefselmassage dan ben je natuurlijk ook van harte welkom voor een upgrade.

Een andere workshop is variëren met de klassieke massage. Op de opleiding heb je een standaard massage geleerd en leer je bij het merk waarmee je werkt nog een massage. Maar altijd hetzelfde doen is zowel voor jezelf als voor je cliënt niet leuk. Je wilt wel eens wat anders, toch? In mijn online workshop heb ik veel technieken en grepen staan die je in jouw massage kunt toepassen. Kom je daarna bij mij een fysieke les volgen dan gaan we ook kijken naar hoe deze zijn in te passen in je huidige massage en kijken we natuurlijk naar hoe je masseert. Ik masseer graag staand, omdat je dan lekker kunt “dansen” tijdens de massage. Dan voelt de massage voor je klant nog vloeiender. Voor je eigen lijf is het natuurlijk ook fijn.

Heb je wel eens gedacht aan een Oosterse massage zoals de cosmetische Shiatsu? De basismassage is te leren met mijn online training en 2 lessen van twee uur. Wil je hiervoor ook examen doen dan heb je nog een extra les nodig. Naast de basismassage is er ook nog de Shiatsu faceliftmassage, die na de online training en met een fysieke les van anderhalf uur helemaal in je systeem zit. Heb je al kennis gemaakt met Shiatsu dan kun je natuurlijk ook af met alleen de online module. Als je jouw klant extra in de watten wilt leggen, kun je ook een hotstone massage voor het lichaam en gezicht of misschien wat cupping aan je massage toevoegen.

Voor Anbos heb ik ook verschillende massages ontwikkeld zoals de workshop Gouden handen. Deze massage start met een hoofdhuidmassage gevolgd door een pittige bindweefselmassage, waarna eventueel de cupping massage of een oosterse massage volgt. De toning en buccal massage is nieuw bij Anbos. Bij deze massage gaan we niet alleen op het bindweefsel werken maar ook op het spierweefsel. Na een massage die gericht is op het spierweefsel, worden -met handschoenen- de spieren in het wangebied en de mond behandeld. De basis bindweefselmassage, de bindweefselmassage voor gevorderden en het variëren met de klassieke massage kun je ook bij Anbos volgen. Deze lessen zijn dan in grotere groepen wat weer als voordeel heeft dat je het ook voelt.

Wat er verder nog allemaal mogelijk is?

Tegenwoordig zijn er helaas veel scholen die een schooldiploma afgeven, of je hebt een buitenlands diploma dat in Nederland niet wordt erkend. Hierdoor kun je je vaak niet verder ontwikkelen en dat is natuurlijk jammer. Je kan dan soms niet met het merk van je keuze werken, je kan je niet verzekeren voor bepaalde behandelingen en je kan geen behandelingen uitvoeren voor de verzekering zoals acne, elektrisch ontharen of camouflage. In meestal 6 lessen van 2 uur, een online training en met veel thuis oefenen kan ik je klaarstomen voor het examen zodat je al deze dingen wel kunt doen. Sommige schoonheidsspecialisten komen net van school of zijn al wat jaartjes aan het werk, maar zijn dan toch nog wat onzeker over bepaalde technieken. Ik krijg bijvoorbeeld veel vraag naar het verwijderen van milium, comedonen en pustels. Wil je niet helemaal de specialisatie halen maar toch dat enkele puistje kunnen verwijderen dan kan je bij mij daarvoor de juiste technieken leren.

Wil je dat ik naar jou toe kom of wil je met meerdere collega’s of docenten trainen? Wat je vraag ook is, stuur mij geheel vrijblijvend een mail via info@gudrunhas.nl en ik ga kijken of ik je kan helpen.